Bayer rekent op verdere omzetgroei

Het Duitse Bayer heeft over het afgelopen jaar de omzet zien toenemen door nieuwe medicijnen en verwacht ook voor dit jaar dat de omzet verder zal gaan toenemen. Analisten zijn tevreden met de resultaten van het chemiebedrijf en blijven mede daarom positief over het aandeel.

Resultaten 2012

Over heel 2012 zag Bayer de winst per aandeel stijgen met 11% tot 5,35 euro, terwijl de omzet steeg met circa 9% tot 39,8 miljard euro. Het operationele resultaat kwam daarbij uit op 8,3 miljard euro.

Bayer dankte de goede resultaten over het afgelopen jaar met name aan de sterke prestaties van de agrarische divisie CropScience en zijn geneesmiddelendivisie.

Verwachtingen 2013

Voor 2013 verwacht Bayer een stijging omzetgroei van 4-5% tot 41 miljard euro. De ebitda zou in dezelfde periode moeten toenemen met een gemiddeld eencijferig percentage. Verder streeft Bayer voor de winst per aandeel naar een hoge eencijferige groei.

Deze resultaten moeten vooral gerealiseerd worden met zijn nieuwe bloedverdunner Xarelto, dat samen met Johnson & Johnson op de markt is gebracht. Verder wachten de Duitsers nog op goedkeuring van een aantal medicijnen.

Koopadvies gehandhaafd

De analisten van ABN AMRO spreken van solide cijfers, maar wijzen er wel op dat er nog vragen zijn omtrent de kwaliteit van de medicijnenportfolio. Volgens de analisten heeft het chemiebedrijf er baat bij dat het een zwaargewicht is in de Duitse DAX -index, alsook het feit dat het een defensief aandeel is. Mede daarom blijft ABN AMRO bij zijn koopadvies voor Bayer.

Consensus

Voor het aandeel staan momenteel 20 koop-, 13 houd- en 2 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus zeer positief is. Met een gemiddeld koersdoel van 84,70 euro zien analisten daarnaast nog altijd voor het aandeel een opwaarts potentieel van ruim 14%.