Philips geeft winstwaarschuwing af

Philips gaf deze morgen een winstwaarschuwing af. Philips meldt dat het veel meer last heeft van de algemene economische malaise. Door de hogere cyclische exposure van Philips verwacht het bedrijf dit jaar lagere resultaten te moeten gaan rapporteren. Philips gaf aan dat de divisies Consumer Lifestyle en Licht behoorlijk onder druk staan. Het bedrijf meldt dat ze volop bezig is om haar kosten te reduceren, zo wordt er extra voor 110 miljoen euro bezuinigd in dit kwartaal. Het totaal van de kosten besparingen over het vierde kwartaal komt hiermee op 340 miljoen euro te liggen. Philips blijft vasthouden aan haar streven om de EBITDA per aandeel te gaan verdubbelen. Dit zal echter niet meer in 2010 gehaald worden zo verwacht het bedrijf.

Bestuursvoorzitter Gerard Kleisterlee gaf aan dat Philips op schema is met het uitvoeren van haar strategieën. Het bedrijf wordt echter hard getroffen door de afzwakkende economie die nu haar tol eist van het bedrijf zo stelt Kleisterlee. De snelheid van de neergang heeft de verwachtingen van Philips overstegen zo staat in het persbericht vermeldt. Philips zal rond de 1,1 miljard euro gaan afschrijven op diverse belangen, voornamelijk in LG en NXP.

Divisieoverzicht vierde kwartaal omzetdoelstellingen
  • Gezondheid 2,25 miljard euro – 2,53 miljard euro
  • Consumenten Lifestyle 2,8 miljard euro – 3 miljard euro
  • Licht 1,82 miljard euro en 1,92 miljard euro

    Voor al deze divisies zijn de omzettaxaties naar beneden bijgesteld. Bij de opening in Amsterdam verloor het aandeel rond de 4%.