Deutsche Post verrast analisten

Deutsche Post heeft in het afgelopen kwartaal de resultaten zien verbeteren en handhaafde daarbij zijn winstverwachtingen voor heel 2013. Dit waren voor analisten redenen genoeg om hun toch al positieve waarderingen voor het aandeel vast te houden of zelf verder opwaarts bij te stellen. Desondanks is het opwaarts potentieel voor de koers beperkt.

Deutsche Post verschepingen
Deutsche Post verschepingen

Handhaving verwachtingen

Deutsche Post realiseerde over het eerste kwartaal van 2013 een operationele winst van 711 miljoen euro, wat op jaarbasis een stijging van 2,9% betekende. De omzet nam in dezelfde periode toe met 0,9% tot 13,4 miljard euro.

Opvallend was dat de maildivisie, waar de traditionele post onder valt, ondanks een lager aantal werkdagen de omzet wist te laten stijgen. Maar vooral de express activiteiten deden het goed. Klanten van Deutsche post versturen meer pakketten met een gegarandeerde afleverdatum, wat hogere marges geeft.

Verder handhaafde Deutsche Post zijn winstverwachting voor heel 2013. Het gaat ervan uit dat de operationele winst (ebit) zal uitkomen tussen de 2,7 en 2,95 miljard euro.

Koersdoel verhoogd

De analisten van Standard & Poor’s ( S&P ) hebben hun koersdoel voor Deutsche Post verhoogd van 19 naar 20 euro, waarbij het advies is blijven staan op ‘hold’. De winst van het bedrijf was beter dan verwacht, zo schrijft analist Jawaher Hingorani in zijn onderzoeksrapport.

De analist heeft zijn winstverwachtingen verhoogd, omdat door de sterke posities van de express activiteiten in opkomende markten de winstmarges van Deutsche Post waarschijnlijk zullen verbeteren.

Consensus

De consensus voor Deutsche Post is bijzonder positief. Met 25 koop- en 6 houdadviezen hebben analisten veel vertrouwen in het aandeel, terwijl daartegenover slechts 1 analist een verkoopadvies hanteert.

Naar aanleiding van de meevallende kwartaalcijfers is de koers van Deutsche Post aanzienlijk opgelopen, wat het verwacht rendement heeft teruggebracht tot onder de 1%. Analisten vinden het aandeel met een gemiddeld koersdoel van 19,73 euro op het huidige koersniveau eerlijk gewaardeerd.