Elitis Property Management, dochteronderneming van Wilink, zoekt 1 miljoen euro via een obligatie-uitgifte

Beleggers kunnen momenteel via het BeeBonds crowdlending platform investeren in een atypisch vastgoedproject dat ondersteund wordt door een van de grootste Belgische verzekeringsmakelaars: om uit te breiden zoekt Elitis Property Management, een dochteronderneming van de Wilink groep, 1 miljoen euro via een obligatie-uitgifte.

Elitis lowres

Elitis Property Management (EPM), de uitgevende instelling, is de vastgoedpoot van de Wilink Groep, de grootste onafhankelijke Belgische makelaar voor particulieren, vrije beroepen en KMO's.

Na de overname van de activiteiten van Elitis Real Estate en Wilink Real Estate in maart 2022, ontwikkelt EPM nu twee complementaire activiteiten:

  • het huurbeheer van door Elitis Real Estate verkochte vastgoedbeleggingen (1100 eenheden in beheer in 2022). Bij de verkoop van vastgoedbeleggingen wordt in het financieel plan dat aan de klanten wordt voorgesteld, het budget voor de beheersdiensten opgenomen dat door EPM wordt aangeboden.
  • Verkoop/verhuur van huizen en appartementen. Deze tweede activiteit dient als ondersteuning van het verhuurbeheer van vastgoedbeleggingen om ze te verhuren, maar ook om, voor rekening van de eigenaars, de wederverkoop ervan met toegevoegde waarde te organiseren aan het einde in het financieringsplan aanbevolen aanhoudingsperiode.

"Deelnemen aan de financiering van ons project is als twee vliegen in één klap: naast zijn traditionele vastgoedportefeuille kan de investeerder zijn portefeuille diversifiëren naar zowel verkoop/verhuur als huurbeheer van vastgoedbeleggingen", zegt Luc Tonneau, gedelegeerd bestuurder van de holding Wilink Group, CEO van de vastgoedactiviteiten.

"Wij zien een sterk groeipotentieel in het beheer van vastgoedbeleggingen, dat het voordeel heeft dat het weinig blootstaat aan concurrentie en terugkerende inkomsten oplevert. Het is onze ambitie om onze portefeuille van vastgoed in beheer snel te verdubbelen, via overnames en beheerpartnerships namens andere vastgoedagentschappen. Wij hebben twee streefdoelen, elk met een portefeuille van 650 eenheden in beheer, die wij in 2023 en 2025 willen verwerven. Het gaat om een grote Waalse vastgoedmakelaar (verkoop en verhuur) en een Vlaams bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van vastgoedbeleggingen (o.a. zorgkamers en studentenhuisvesting)," zegt Luc Tonneau.

Het doel is een maximum van 1 miljoen euro te bereiken, uitgeleend voor een periode van 4 jaar, met een bruto jaarlijks rendement van 8%. De middelen zullen worden gebruikt voor de financiering van de aankoop van de twee bovenvermelde gebouwenportefeuilles, voor het dekken van de behoefte aan werkkapitaal na de uitbreiding van de activiteiten in 2022 en voor een gedeeltelijke herfinanciering van leningen binnen de groep. Het instapbedrag is 500 euro.