Nestlé onder verwachtingen analisten, tegenslagen VS

De cijfers die het Zwitserse Nestlé over 2017 bekendmaakte waren onder de verwachtingen van de analisten. Het analisten gilde rekende op een nettowinst van ruim 9,6 miljard CHF maar het werd 7,2 miljard CHF. De totale omzet lag op 89,8 miljard CHF, dit was 0,4 procent hoger dan over 2016.

Nestle sees organic growth of 2 to 4% in 2018 from CNBC.

Volgens topman Mark Schneider was de daling vooral het grootste aan het einde van 2017. De groei viel vooral terug in Noord-Amerika en Brazillie zo stelde hij op CNBC. Schneider meldde verder dat de groei in Azië en Europa wel aantrok. De groei in China was gemiddeld (bij Nestlé Health Science, dieren, verzorging en koffie. Voor heel 2018 verwacht de topman een totale groei tussen de 2 en de 4 procent. In Europa herstelden de markten de laatste 2 jaar en in Noord-Amerika zou nu ook de weg omhoog zijn gevonden.

Broad consensus among investors that we're going in the right direction: Nestle CEO from CNBC.

Nestlé meldde verder dat het haar samenwerking met L'Oreal niet zal gaan uitbreiden. Nestlé heeft ruim 23 procent van L'Oreal 's aandelen.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 91,61 miljard CHF. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het concern 89,79 miljard CHF verdiende.

Historische omzetten en resultaten Nestle in beeld plus taxaties 2018

fundmantele data

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 11,59 miljard CHF. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3,8 CHF verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 19,89.

Fors dividend Nestle

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 2,49 CHF. Nestle 's dividendrendement komt dus op 3,29 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de voedingsbedrijven ligt op een nihile 1 procent.

Laatste taxaties rond de 79 CHF

Helvea Baader, UBS en Credit Suisse gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Nestle 's marktkapitalisatie 234,21 miljard CHF.

Historische koersen Nestle afgelopen 10 jaar

fundmantele data nestle

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.