Cofinimmo wil zich meer op buitenland toeleggen

De vastgoedbevak Cofinimmo wil zich de volgende jaren meer toeleggen op een aantal buitenlandse markten. Dat heeft Jean-Edouard Carbonelle, chief executive van Cofinimmo, gezegd. Op dit ogenblik bestaat de portefeuille van de bevak voor bijna 80 procent uit Belgische activa, gevolgd door Frankrijk (15 procent) en Nederland (5 procent). De volgende jaren wil Cofinimmo echter vooral uitkijken naar mogelijkheden op de Nederlandse markt, waarbij in eerste instantie gemikt zal worden de zorgsector.

De Nederlandse activiteiten worden in eerste instantie al uitgebreid met een privékliniek in Rijswijk, die een investering van 3,1 miljoen euro vertegenwoordigt. Later dit jaar volgt ook een ziekenhuis in Ede, waarvoor een investering van 3,5 miljoen euro werd gereserveerd. Ook in Duitsland wordt naar mogelijkheden gekeken. In Frankrijk, waar de prijzen volgens Cofinimmo sterk zijn gestegen, zou eerder op verkoopsopportuniteiten worden gemikt.

De vastgoedbevak realiseerde het voorbije jaar een netto courant resultaat van 119,2 miljoen euro, tegenover 121,8 miljoen euro het jaar voordien.

Bron: Express.be