Holcim wil personeelsbestand fabriek Obourg afbouwen

Het bouwconcern Holcim wil in zijn cementfabriek in Obourg in de provincie Henegouwen achtenveertig banen schrappen. Dat heeft de directie van het bedrijf tegenover de vakbonden gemeld. Door de maatregel zou het personeelsbestand van de fabriek met bijna een kwart worden afgebouwd. De ingreep is volgens de directie noodzakelijk om de rendabiliteit van de vestiging te kunnen herstellen.

Gehoopt wordt dat de maatregel ook voor belangrijke nieuwe investeringen aanleiding kan geven. Holcim zegt dat de fabriek vooral geconfronteerd werd door een terugval van de vraag naar cement in Frankrijk en Nederland. Bovendien staat de rendabiliteit van de vestiging volgens Holcim onder druk van zware vaste kosten, onder meer door een verouderd productiepark en een hoge fiscaliteit.

Volgens Holcim is het mogelijk om de fabriek optimaal te laten functioneren met een honderdvijftigtal medewerkers. Er wordt daarbij onder meer gewag gemaakt van een grotere flexibiliteit en een vereenvoudiging van de hiërarchie.

Bron: Express.be