Scheepvaartgroep CMB in verlies door dochter Bocimar

Scheepvaartgroep Compagnie Maritime Belge (CMB) heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 122,6 miljoen dollar. Dat betekende een stijging met 34,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De maritieme groep diende echter een nettoverlies van 3,1 miljoen dollar te melden, tegenover een winst van 11,2 miljoen dollar over de eerste drie maanden van vorig jaar.

Toen kon echter een geprofiteerd worden van een meerwaarde van 14,2 miljoen dollar op de verkoop van een participatie in de Australische Fortescue Metals Group (FMG). De verliezen zijn vooral te wijten aan dochterbedrijf Bocimar, gespecialiseerd in droge bulk, dat door lage vrachttarieven met een verlies van 4,4 miljoen dollar werd geconfronteerd.

De luchtvaartdivisie ASL Aviation kon wel een positief resultaat van 1,4 miljoen dollar laten optekenen, maar dat kon de verliezen van Bocimar niet compenseren. De maritieme groep zegt wel te verwachten dat de marktcondities voor Bocimar tijdens de tweede jaarhelft zullen verbeteren.

Bron: Express.be