BASF in Duitse kopgroep qua dividendrendementen

Beleggers in het aandeel BASF kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel BASF nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 3.41 euro. BASF 's dividendrendement is dus 6.9 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de chemiesector ligt op een aantrekkelijke 2.11 procent.

Historische dividendrendementen BASF

Morgen zal het Duitse BASF met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. De omzet van het concern uit over dit jaar komt uit op 83.57 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht minder dan de omzet over 2022 toen de omzet 87.33 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten BASF in beeld plus taxaties 2023

beurskoers

BASF Utrecht Strijkviertel ©

BASF
BASF


De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 3.87 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van BASF 's resultaat per aandeel op een winst van 4.55 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 10.86 uit.

Meest recente koersdoelen rond de 48 euro

Goldman Sachs , UBS en HSBC gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 45.4 miljard euro.

Historische beurskoersen BASF

beurskoers basf

Om 16.02 staat het aandeel 1.33 procent lager op 49.43 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.