Omzet BMW op hoogste niveau ooit aldus analisten

Het zijn al jaren enorm rooskleurige tijden voor beleggers in het aandeel BMW . Zelfs zonder dividenduitkeringen behoort aandeel tot de outperformers zowel in de automobielsector als op de Duitse beurs. De ontvangen dividenden zijn dus een extra kers op de taart voor beleggers.

De matrixtabel hier boven toont BMW 's historische rendementen uitgedrukt in de verschillende jaarlijkse instapmomenten tot de jaren in de linker as. Opgelet: dit zijn dus de totaalrendementen. Het zijn dus de koersrendementen + de eventueel ontvangen dividenden die zijn herbelegd.

Het jaar 2008 was met een koersverlies van 49 procent het slechtste jaar sinds 2008. Het jaar 2010 is tot nu toe met een winst van 85 procent het beste jaar voor het aandeel. De belegger die het aandeel in 2008 aankocht (koers destijds 21.61) euro heeft nu een koerswinst van 14 procent.

Over 2023 komt de omzet van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 146.26 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de totale opbrengsten over 2022 toen de omzet 142.61 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten BMW in beeld plus taxaties 2023

beursgrafiek

BMW garage Auckland ©

BMW
BMW


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 9.46 miljard euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 14.61 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 7 uit.

Fors dividend BMW

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 4.74 euro. BMW 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 4.63 procent. Het doorsnee dividend van de automobielproducenten ligt op een prima 4.58 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op euro een interim-dividend van 8.5 euro uit zal gaan keren.

Recentste taxaties rond de 105 euro

Laatste adviezen:
  • Berenberg
  • Barclays
  • Sanford C. Bernstein & Co
    Deze partijen gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 61.6 miljard euro.

    Historische koersen BMW voorbije 17 jaar

    beursgrafiek bmw

    Het aandeel staat om 10.17 0.72 procent hoger op 102.32 euro.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.