Koersdoelen Philips omhoog

Diverse zakenbanken verhogen hun koersdoelen voor electronicaconcern. Enkele koersdoelen zijn op forse afstand van de huidige koers gezet. Momenteel noteert het aandeel rond de 7 euro onder het gemiddelde koersdoel van 35,89 euro. Uiteraard blijft ook de consensus over Philips positief, momenteel staan er slechts 2 verkoopadviezen voor het aandeel uit.

De presentatie van "Vision 2010" wordt door vele analisten welkom ontvangen. Analist Marcel Achterberg van ING Financial Markets verhoogt het koersdoel voor Philips vanwege verschillende positieve aspecten die recent naar voren kwamen. Het gaat hier om de groter dan verwachte groei en daarnaast margeverwachtingen die Philips in het plan Vision 2010 aankondigde. Een voorname doelstelling in dit plan is dat het een besparing van € 150 miljoen tot € 200 miljoen moet opleveren door middel van ondermeer een nieuwe bedrijfsstructuur. Daarnaast kondigde het concern aan dat het streeft naar een ebita-marge van meer dan 10% in 2010 en gaat het uit van een autonome omzetgroei van 6%.

Analist de Zwart van Rabo Securities verhoogt ook zijn taxaties voor het aandeel. De heer de Zwart is positief Philips ' capabelheid om aan de verwachtingen te voldoen, om deze reden wordt het koersdoel opgetild.

De forward PE (de slotkoers gedeeld door de winst over 2006) bedraagt 6.17. Op 15 oktober presenteert het bedrijf haar resultaten over het derde kwartaal. Philips organiseert op 6 december haar analistendag. Het jaarverslag over 2007 wordt op 18 februari gepubliceerd.