Minder omzet Marvell Technology door analistengilde verwacht

Marvell Technology zal morgen haar boeken over het afgelopen kwartaal aan de pers presenteren. Over dit kalenderjaar komen de totale verdiensten van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 5.48 miljard dollar. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2022 toen het concern 5.92 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Marvell Technology in beeld plus taxaties 2023

beursgrafiek

De analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 1.28 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1.51 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 30.45 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 24 cent verwacht. Marvell Technology 's dividendrendement is dus 0.52 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een relatief royale 1.79 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 6 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 38.93 miljard dollar.

Koershistorie Marvell Technology 2007-2023

beursgrafiek marvelltechnology

De voorbije woensdag sloot het aandeel op 45.98 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.