Analistenkorps noemt Wolters Kluwer juist geprijsd

De koers van het aandeel Wolters Kluwer lijkt nu, mede door de laatste koersstijgingen van het aandeel, conform de meeste taxaties te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel Wolters Kluwer op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 14 analisten getaxeerd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 42,55 euro. Dit is circa 0,78 procent minder dan de huidige koers van 43,12 euro.

Koersdoelen voor Wolters Kluwer geconcentreerd

beurskoers

De omzet van Wolters Kluwer over dit jaar komt uit op 4,34 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht minder dan de omzet over 2016 toen het concern 4,42 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Wolters Kluwer in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyses

De meeste analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 650 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 2,38 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 18,12.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,89 cent. Wolters Kluwer 's dividendrendement komt neer op 2,06 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de uitgeverijen ligt op een nihile 1 procent.

Recente koersdoelen rond de 46 euro

Kepler Capital Markets, Barclays en Standard & Poors gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Wolters Kluwer 's totale beurswaarde 12,41 miljard euro.

Historische koersen aandeel Wolters Kluwer

aandelenanalyses wolterskluwer

Om 10.10 stond het aandeel 0,23 procent lager op 43,12 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.