Analisten gaan uit van recordomzet VGP

Morgen publiceert het Belgische VGP haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over dit kalenderjaar komen de totale verdiensten van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 161.7 miljoen euro. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2022 toen het concern 84.78 miljoen euro ontving.

Historische omzetten en resultaten VGP in beeld plus taxaties 2023

aandelenkoers

De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 42 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 53 cent. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op een zeer royale 174.34.

Fors dividend VGP

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 2.83 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 3.06 procent. Het gemiddelde dividend van de vastgoedbedrijven ligt op een prima 5.34 procent.

Jongste koersdoelen rond de 87 euro

Meest recente aandelenadviezen:
  • Societe Generale
  • Kepler Capital Markets
  • Barclays
    Genoemde partijen gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 2.15 miljard euro.

    Om 11.41 stond het aandeel 1.19 procent hoger op 92.4 euro.

    Historische beurskoersen VGP

    aandelenkoers vgp

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.