Add Value breidt positie Hunter Douglas uit

Add Value Fund, het in Nederlandse small- en midcaps gespecialiseerde beleggingsfonds, heeft zijn positie in Hunter Douglas uitgebreid en in een groot aantal andere bedrijven (gedeeltelijk) winst genomen. Daarmee is Hunter Douglas met 11,1% het grootste belang in de portefeuille geworden, direct gevolgd door TKH Group en Besi. Vorige maand was ASM International nog de grootste positie. In maart is deels winst genomen op de posities in Aalberts Industries, Acomo , ASM International , Besi en Nedap .

Willem Burgers en Hilco Wiersma, fondsbeheerders van Add Value Fund, gaan in dit artikel kort in op nieuwe ontwikkelingen rond een aantal Nederlandse small en midcapaandelen, waaronder Hunter Douglas , TKH Group, Nedap , Neways , Brill en Accell Group.

Over het eerste kwartaal bedraagt het rendement van het Add Value Fund 26,4% daarmee noteert het fonds bovenaan de ranglijsten van beleggingsfondsen en heeft het fonds het beste kwartaal ooit beleefd. Afgelopen maand presteerden Besi en Nedap bovengemiddeld.

Hunter Douglas

Hunter Douglas Group rapporteerde ook solide cijfers over het afgelopen jaar. Gezien de uitstekende perspectieven op een krachtige omzet- en winstgroei in het lopende jaar, vinden Burgers en Wiersma de aandelen tegen de huidige beurskoers op 11 maal de getaxeerde winst en een verwacht dividendrendement van 4,5% bescheiden gewaardeerd.

TKH Group

TKH Group presenteerde overtuigende cijfers over het laatste kwartaal van 2014. De fondsbeheerders handhaven vooralsnog de taxatie van de winst per aandeel 2015 op EUR 2,50, een bescheiden winststijging van circa 10%. Dit wordt veroorzaakt door de verwachting dat de explosieve omzet- en winstgroei in manufacturing systems naar verwachting zal temperen in het eerste halfjaar 2015 door een wat lagere vraag in het Verre Oosten. Daarnaast wordt voor het lopende jaar niet uitgegaan van bijzondere baten.

Nedap

Nedap meldde onlangs dat de opbrengsten in de eerste maanden van 2015 hoger liggen dan in de vergelijkbare periode van 2014. Voor geheel 2015 wordt, onvoorziene omstandigheden daargelaten, een stijging van de opbrengsten verwacht. Add Value Fund heeft een uitgebreide analyse van Nedap gegeven in een Investment Case.

Neways

Neways Electronic International zag de omzet in 204 met 16,5% stijgen ten opzichte van een jaar eerder. De nettowinst steeg eveneens. De orderportefeuille is goed gevuld en het jaar 2015 is naar tevredenheid van start gegaan. Neways stelt 2015 met vertrouwen tegemoet te zien. Wiersma en Burgers taxeren vooralsnog een winst per aandeel 2015 van EUR 0,90 (2014: EUR 0,63), waarvan een dividend van EUR 0,36 per aandeel kan worden uitgekeerd.

Die prognose kan heel wel te conservatief blijken te zijn, nu de tekenen van herstel in de voor Neways belangrijke halfgeleidersector zich manifesteren en de winstbijdrage van het ingelijfde BuS voor een geheel jaar zal meetellen. Echter, de EMS-markt staat bekend om zijn grilligheid, dat maant tot voorzichtige aannames.