Add Value voorziet fors dividend Nedap

Technologiebedrijf Nedap heeft haar dienstverlening aan de haven van Antwerpen verder uitgebreid. Nedap werkt al sinds 2005 samen met de grootste zeehaven van België. Onlangs voorzagen de technologie-experts het Havenhuis – de centrale werkplek en ontmoetingsplaats van de haven – van een drietal technologische oplossingen. Nedap voorzag het Havenhuis daarnaast van haar AEOS-systeem, waarmee het gebouw optimaal beveiligd is. De omvangrijke bibliotheek van het Havenhuis is bovendien uitgerust met een specialistisch antidiefstalsysteem.

Burgers en Wiersma taxeren voor Nedap voor 2016 een winst per aandeel van circa € 2,00 (2015: € 1,88) en voorzien voor 2017 een verdere stijging naar € 2,35. Deze verbetering is deels het gevolg van de doorgevoerde aanpassingen in de supply chain en deels de resultante van het succes van de technologische oplossingen die Nedap aanbiedt. Tegen de huidige beurskoers van € 36,60 wordt 15,6x de getaxeerde winst 2017 voor de aandelen Nedap betaald. Bij een veronderstelde pay-out ratio van 75% komt het dividendrendement in dit scenario op 4,8%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.