Choice NV benoemt José Zurstrassen als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur

Serieondernemer José Zurstrassen is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Choice NV. Dat is de onderneming achter Choice, de gratis persoonlijke tv-gids waarmee je snel en gemakkelijk je favoriete televisie en video kiest, inclusief groepsaankoopdienst voor internet aan bodemtarief. Verleden week lanceerde Choice een publieke investeringsronde in aanloop naar de notering op Euronext Access.

Jose zurstrassen
José Zurstrassen

De Raad van Bestuur van Choice NV, heeft José Zurstrassen benoemd als voorzitter van de Raad van Bestuur. José Zurstrassen zal zetelen als onafhankelijk en niet-uitvoerend bestuurder. Zijn mandaat, dat initieel zal lopen voor een periode van vier jaar, ging in op 28 september 2020.

José Zurstrassen is een succesvolle serieondernemer. Allereerst heeft hij Skynet, een internet service provider, opgezet en gelanceerd. Het bedrijf groeide snel en werd 2 jaar later opgekocht door Proximus. Daarna richtte José Keytrade op. José slaagde erin om het bedrijf naar een schaalbare omvang te brengen door in te stappen op Euronext. Hij transformeerde Keytrade in een bank en verkocht die enkele jaren later definitief aan Landbouwkrediet. Gepassioneerd door start- en risicokapitaal, werd José een zeer actieve en bekende business angel Zijn expertise en hulp worden gezocht om het bedrijfsmodel uit te dagen, de groei-uitdagingen te beheren, een financiële structuur op maat te creëren en technologische problemen op te lossen.

CEO van Choice NV Bart Van Coppenolle: “Met de komst van José verwelkomt Choice een voorzitter met uitstekende kwalificaties. Bovendien kent hij de sector van binnenuit. Zijn technologie-, financiële en beurskennis, zijn entrepreneurial spirit en zijn oog voor innovatie, betekenen een absolute meerwaarde voor het management van Choice en de verdere groei van het bedrijf. Ik kijk uit naar onze samenwerking.”

“Deze aanbieding en het project van beursgang onderlijnen het dynamisme van dit project en zijn ambitie om wereldwijd toonaangevend te worden als Europees Consumer Tech bedrijf. Ik geloof er voluit in.”, zegt José Zurstrassen, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Choice NV.

Publieke kapitaalronde

“Op 14 oktober heeft Choice NV een publieke kapitaalronde opgestart in het kader van de beursgang van Choice NV d.m.v. een directe notering op Euronext Access. Door aan de beleggers in deze en de vorige crowdfunding campagnes maandelijks de kans te bieden om uit te stappen en de onderliggende aandelen Choice NV te verkopen op de beurs, wordt investeren in het Choice project heel wat aantrekkelijker. Voor de langetermijnbelegger maakt het potentiële cash rendement tot €2,5 of 1% per maand dat er een extra beloning staat tegenover het risico van een vroege investering in een ambitieus Consumer Tech bedrijf. ” zegt Bart Van Coppenolle, CEO van Choice. Het cash rendement waarover hier sprake is, bestaat enkel onder de hypothese dat er voldoende vraag is naar Internet en tv aan bodemtarief waardoor er voldoende vraag ontstaat naar e-voucher coupons die tegen de vaste prijs van €2,5 per maand verkocht zullen worden via de Choice website.

“Investeerders kunnen Units uitgegeven door Choice Trust PRIV ST. kopen aan €250. In één Unit zitten voorafgaand aan de notering van Choice NV op Euronext Access 25 aandelen Choice NV en één aandeel van de coöperatie Choice co-op CV. Units onderschreven na de start van de notering zullen nog slechts 20 aandelen Choice NV vertegenwoordigen en nog steeds één coöperatief aandeel”, zegt Philip Vandormael, CFO & COO van Choice. Deze crowdfunding campagne loopt tot maximaal twee maanden na de start van de notering, gepland voor eind oktober. Inschrijven kan via de site my.choice.be/publiekeplaatsing.

Vorig jaar organiseerde Choice al een eerste publieke kapitaalronde waarbij ruim €2,5 miljoen publiek opgehaald werd via Choice co-op CV, bij minder dan 2000 aandeelhouders.