Internationaal advocatenkantoor CMS noteert sterke omzetgroei van 18%

Internationaal advocatenkantoor CMS boekt een omzet van 1,746 miljard euro voor het boekjaar januari-december 2021. Dit betekent een groei van 18% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Over de omzetgroei zegt Pierre-Sébastien Thill, Chairman van CMS: "De afgelopen twee jaar zijn de manieren waarop we zaken doen misschien onherroepelijk veranderd, maar veel van onze cliënten konden we gedurende deze evolutie ondersteunen door de breedte en diepte van onze diensten voortdurend uit te breiden. Dit komt rechtstreeks tot uiting in onze sterke financiële prestaties."

Investeren in mensen

In 2021 had CMS een ongekend aantal wereldwijde partnerpromoties. In totaal waren er 60 benoemingen in 33 steden in Europa, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Afrika, waarvan 43% van de partnerpromoties wereldwijd voor vrouwen waren. De promoties zijn een logisch gevolg van een succesvol jaar voor CMS.

Ook werd vorig jaar de integratie van Kluge met CMS voltooid, een snel groeiende en veelgeprezen Noorse firma met kantoren in Bergen, Oslo en Stavanger. Hiermee vestigt CMS zijn aanwezigheid in een regio met meerdere mogelijkheden in hernieuwbare energie, technologie en M&A.

De introductie van de nieuwe merkbelofte 'Future Facing' leidde ook tot groei van de naamsbekendheid van CMS, waarmee CMS het grootste opkomende merk in de Global Elite Law Firm Brand Index van Thomson Reuters wordt genoemd.

Prioriteit geven aan ESG

Duurzaamheid is voor CMS van groot belang. Daarom is een werkgroep opgericht die hierover advies verleent. CMS heeft een aantal diensten en producten ontwikkeld om cliënten bij te staan in ESG-zaken, waaronder Green Trail, een AI-audithulpmiddel waarmee de ESG-positie van een bedrijf kan worden geëvalueerd, kansen kunnen worden gesignaleerd en risico's kunnen worden gedetecteerd in due diligence-processen.

Isabel Scholes, Executive Director bij CMS, benadrukt het belang van ook interne inspanningen op het gebied van duurzaamheid: "In augustus vorig jaar hebben we ons eerste jaarlijkse voortgangsverslag bij de VN ingediend. Wij verbeteren voortdurend de integratie van de Global Compact en de daarin gedefinieerde principes in onze bedrijfsstrategie, cultuur en dagelijkse activiteiten. We blijven ons inzetten voor een duurzame, welvarende toekomst voor iedereen."