Grootaandeelhouder Crucell breidt belang uit

Grootaandeelhouder Van Herk Holdings heeft zijn belang in biotechnologiebedrijf Crucell vergroot. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten ( AFM ). Crucell ontving vorige week een overnamebod van de Amerikaanse farmaciegigant Johnson & Johnson .

Van Herk heeft nu een belang van 10,02 procent in Crucell, zo blijkt uit de melding bij de AFM . Eerder bedroeg het belang nog 9,6 procent.

Opties
Directeur Gertjan van der Baan van Van Herk bevestigde vrijdag dat het belang in Crucell actief is uitgebreid. Dit is gedaan door het uitoefenen van opties en het kopen van aandelen. Johnson & Johnson , dat volgens de laatste melding 17,9 procent van de aandelen Crucell in bezit heeft, is in vergevorderde onderhandelingen met Crucell over een bod op het bedrijf van 24,75 euro per aandeel.

Mager
Investeerder Van Herk liet vorige week weten het bod van Johnson & Johnson op Crucell ''mager en te vroeg'' te vinden. Volgens directeur Van der Baan zijn er geen redenen om deze mening over het bod te herzien. Hij wilde geen commentaar geven op de vraag of hij gesprekken voert met andere aandeelhouders van Crucell.

Crucell liet weten geen commentaar te hebben op de uitbreiding van het belang van Van Herk.

ANP