Invesco noemt groeiaandelen te duur

De overwaardering van groeiaandelen, zoals de Amerikaanse technologiereuzen, is onhoudbaar. In 2019 biedt Europa, waar aandelen veel aantrekkelijker geprijsd zijn, betere beleggingsmogelijkheden dan de VS. Dat stelt Nick Mustoe, Chief Investment Officer van vermogensbeheerder Invesco .

“We zien sterke bedrijven die tegen een aanzienlijke korting op hun intrinsieke waarde worden verhandeld”, zegt Mustoe over Europa. “Amerikaanse aandelenmarkten zijn nog nooit zo duur geweest ten opzichte van andere regio’s.” De zogenoemde FAANMG-aandelen ( Facebook , Amazon , Apple , Netflix, Microsoft en Alphabet -moederbedrijf Alphabet) domineren de markt, aldus de CIO, waarbij beleggers zich richten op groei en te weinig aandacht hebben voor koers/winstverhoudingen. Een overstap van groei- naar waarde-aandelen zit er aan te komen, concludeert Mustoe na de recente koersdalingen van grote techbedrijven.

In Europa is Mustoe geïnteresseerd in ‘goedkope’ sectoren zoals financiële dienstverleners, die kunnen profiteren van stijgende rentes. De Britse aandelenmarkt is volgens hem ‘ongelooflijk ondergewaardeerd’. Veel in Londen genoteerde bedrijven worden tegen lage koers/winstverhoudingen verhandeld vergeleken met hun concurrenten elders ter wereld, hetgeen aangeeft dat veel van het slechte nieuws rond de Brexit al is ingeprijsd.

Invesco denkt dat de groei op middellange termijn hoog genoeg zal zijn om te zorgen voor redelijke rendementen op de meeste aandelenmarkten.