Delta Lloyd gaat pensioencontract Petroland overnemen

Het pensioencontract van Stichting Pensioenfonds Petroland is onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank per 1 juli 2011 ondergebracht bij Delta Lloyd. De opgebouwde aanspraken worden verzekerd door middel van een Buy Out contract (een levenslang contract) met een koopsom van € 171,8 miljoen. De nog op te bouwen aanspraken zijn verzekerd in een 10 jarig contract met een jaarlijks premievolume van € 6,5 miljoen.

Niek Hoek, voorzitter Raad van Bestuur Delta Lloyd Groep: “Wij zijn verheugd over het afsluiten van dit contract met Total E&P Nederland. Het geeft invulling aan onze strategie om grote pensioencontracten van bedrijven en pensioenfondsen bij Delta Lloyd onder te brengen.”

<a href='/begrippen/352-delta'> Delta </a> Lloyd pensioencontract Petroland

Het pensioenfonds "Petroland" is in 1979 opgericht als ondernemingspensioenfonds van Total E&P Nederland B.V. Total E&P Nederland is een dochteronderneming van Total S.A., dat actief is op alle terreinen van de olie- en gasindustrie. Total E&P Nederland is sinds 1964 betrokken bij de exploratie en productie van aardgas in Nederland en op het Continentaal Plat van de Noordzee.