Scheringa vervolgt DNB en Wellink alsnog

Voormalig bestuursvoorzitter Dirk Scheringa van de DSB Bank begint een zogenoemde artikel 12-procedure om te bereiken dat het Openbaar Ministerie (OM) alsnog De Nederlandsche Bank ( DNB ) en haar president Nout Wellink vervolgt voor het schenden van de geheimhoudingsplicht.

Dat heeft Scheringa vrijdag via zijn advocaat Geert-Jan Knoops aan het ANP laten weten. Eerder op de dag werd bekend dat het OM de aangifte van Scheringa tegen DNB en de DNB -directie seponeert. Naar de mening van het OM heeft DNB noch haar directie opzettelijk hun geheimhoudingsplicht geschonden.

aandelenbeurs''We slaan de weg in van de beklagprocedure, in dit geval bij het gerechtshof van Amsterdam'', aldus Knoops. Volgens de advocaat overstijgt deze zaak de individuele belangen van Scheringa en deed de ex-bankdirecteur ook aangifte in zijn hoedanigheid van voormalig voorzitter van de raad van bestuur.

''Dit is een zaak van seminationaal belang gezien de enorme gevolgen van de ondergang van de bank voor werknemers en klanten. Het schenden van de geheimhoudingsplicht ten aanzien van de noodregeling luidde direct de ondergang van de bank in'', aldus Knoops.

Volgens de advocaat wordt dit nu door het OM met de ''juridische mantel der liefde bedekt''.

ANP