DNB gaat DSB-gedupeerden vergoeden

De Nederlandsche Bank ( DNB ) vergoedt een deel van de tegoeden van de houders van zogenoemde achtergestelde deposito's bij de failliete DSB Bank. Dat maakte DNB dinsdag bekend.

De spaarders krijgen hun tegoeden tot 100.000 euro vergoed via het depositogarantiestelsel. Aanvankelijk weigerde DNB de garantieregeling in werking te stellen voor achtergestelde deposito's.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelde vorige week echter dat de deposito's wel onder de regeling vallen.

Achtergesteld
De Vereniging DSBdepositos, die volgens haar website 45 procent van de gedupeerden en 53 procent van het verloren achtergestelde spaargeld vertegenwoordigt, is tevreden dat DNB alle tegoeden tot 100.000 euro vergoedt.

De vereniging zet er volgens penningmeester Jack Ruijters echter op in dat ook de tegoeden boven de 100.000 euro worden vergoed.

''De uitspraak van de rechter bevestigt dat DNB de solvabiliteit van DSB verkeerd heeft ingeschat en dat het jaarverslag van DSB niet klopte. DNB , DSB, de accountant en ook Gerrit Zalm zijn hiervoor verantwoordelijk. Ik verwacht dat er een totaaloplossing komt waarbij DNB uiteindelijk alles zal vergoeden.'' Indien dit niet gebeurt, sluit DSBdeposito's een nieuwe rechtszaak niet uit, aldus Ruijters.

ANP