Man Group plc dochter GLG Partners start nieuw long-short fonds op

Deze morgen werd bekend dat GLG Partners, de Engelse dochter van Man Group , van de FSA (Financial Services Authority) toestemming heeft gekregen voor de lancering van het nieuwe GLG European Equity Alternative fonds. Dit is een long-short fonds dat dat beheert wordt door Pierre Lagrange en focust op 2 competenties.

Ten eerste wil het fonds rendement behalen door te focussen op duurzame kapitaalsgroei, dit door zowel long- als shortposities in te gaan nemen. Fondsmanager Lagrange wil dit doen door diverse beleggingsstijlen te gaan combineren. Ten tweede wil het fonds een zeer strikt risicobeleid gaan hanteren om zodoende zoveel mogelijk marktneutraal te zitten.

De enorme dynamiek van de markten vandaag de dag is volgens Lagrange reden om diverse beleggingsstijlen te hanteren. "De mogelijkheid van zowel long- als shortposities kan voor hogere alfa zorgen terwijl de marktexposure beperkt kan blijven" aldus Lagrange. Het nieuwe GLP European Equity Alternative fonds is sinds juli 2009 alweer het tiende fonds dat door GLG in de markt is gezet.