ASML, Arcadis en Grontmij de beste IR

De Nederlandse Vereniging voor Investor Relations (NEVIR) heeft gisteravond de Dutch IR Awards 2014 uitgereikt. Deze prijzen worden uitgereikt aan ondernemingen en professionals die uitblinken in het onderhouden van hun relaties met beleggers en analisten, door goede en duidelijke disclosure, toegankelijkheid, kennis en betrouwbaarheid.

Tijdens de achtste editie van deze awards werden de prijzen voor Beste Onderneming op het gebied van IR en Beste IR Professional uitgereikt aan Nederlandse ondernemingen en professionals in de Amsterdamse ArenA.

De nominaties voor de awards zijn gebaseerd op een Europees onderzoek van WeConvene Extel in combinatie met de uitkomsten van een aanvullend onderzoek. In dit onderzoek, uitgevoerd door Citigate First Financial, is aan Nederlandse analisten en institutionele beleggers gevraagd welke ondernemingen en professionals volgens hen uitblinken op het gebied van Investor Relations. Het gaat hierbij om Nederlandse ondernemingen en professionals werkzaam voor een Nederlandse onderneming.

De winnaars van het afgelopen jaar zijn uitgesloten van deelname. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek heeft een onafhankelijke vakjury bestaande uit Rients Abma (Eumedion), Jack Jonk ( Delta Lloyd), Henk Slotboom (the IDEA!), Maarten Hartog (Teslin) en Corné van Zeijl (Actiam) de uiteindelijke winnaars gekozen. De winnaars per categorie zijn als volgt:

Nevirawards

Nevir winnaars bij elkaar

Nevir2015

Carl Hoyer / Wessanen , Marcel Kemp & Rob van Vliet / ASML , Martijn Schuttevaer / Boskalis , Joost Slooten / Arcadis , Huub van Rozendaal / Sligro .