Beursexperts vs. Mario Draghi

Welke aandelenportefeuille presteert beter? Een portefeuille samengesteld door beursexperts of een portefeuille die volledig op willekeur is samengesteld? In de tweede versie van de Lynx Beurs Top 5, voorheen georganiseerd door Nova/Nieuwsuur, nemen vijf beursexperts het dit jaar op tegen een portefeuille die op willekeur is samengesteld door ECB-voorzitter Mario Draghi.

Stimuleringspakket van start

Draghi heeft een nieuw stimuleringspakket aangekondigd. Door de komende twee jaar maandelijks voor vele tientallen miljarden euro’s staatsobligaties op te kopen, probeert de ECB de Europese economie te stimuleren en de inflatie aan te wakkeren. Alle beursanalisten hebben een mening over wat hiervan de effecten op de beurs zullen zijn. Ook worden er wederom diverse kooplijstjes van aandelen afgegeven. Loont het om naar deze adviezen te luisteren?

Online broker Lynx onderzoekt dit door een aandelenportefeuille op basis van willekeur samen te stellen. Dit jaar heeft Lynx de hulp ingeschakeld van Mario Draghi. Met behulp van de ECB-voorzitter en een geldpers is een top 5 voor het jaar 2015 samengesteld. Deze samengestelde top 5 neemt het gedurende een jaar op tegen een portefeuille van verschillende beursexperts.

Lynx Beurs Top 5: welke aandelen kiezen de experts?

Het panel van de Lynx Beurs Top 5 bestond dit jaar uit Jacoline Overdevest (Theodoor Gilissen), Corné van Zeijl (Actiam), Geert-Jan Hoppers ( Delta Lloyd Deelnemingen), Selwyn Duijvestijn (Marktgevoel) en Karel Mercx (Lynx). Samen zijn zij gekomen tot de volgende Top 5: TKH Group, Arcadis , Aalberts, BinckBank en Royal Dutch Royal Dutch Shell .

Zie hier onder de video en bekijk hun argumentatie per gekozen aandeel. In het onderstaande filmpje ziet u hoe de top 5 van Mario Draghi tot stand is gekomen en geven de beursanalisten uitleg bij hun gekozen Nederlandse aandeel.