Rabobank update haar favorietenlijst en tipt overnamekandidaten

De Rabobank heeft begin januari zoals gebruikelijk zijn favorietenlijst voor het lopende jaar gepresenteerd. Dit jaar hebben er een flink aantal wijzigingen plaatsgevonden en staan onder meer Beter Bed, IMCD, KPN, Wolters Kluwer op de lijst. De analisten verwachten onder meer dat bedrijven met een voorspelbare vrije kasstroom kunnen profiteren, terwijl zij als bonus een aantal overnamekandidaten aanstippen.

Analisten van Rabobank hebben voor 2016 ASM International, ING Group en OCI van de favorietenlijst geschrapt ten faveure van de eerder genoemde aandelen. Ahold, GrandVision en BAM zijn de enige aandelen die zijn gehandhaafd.

Volgens de Rabobank zullen in 2016 vooral landen met een aantrekkende economie, zoals Nederland en Frankrijk, een bepalende rol gaan spelen. Daarnaast moeten beleggers ook waken voor economieën waar neerwaartse risico’s aanwezig zijn zoals in De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en diverse opkomende landen.

Daarnaast kunnen beleggers profiteren van bedrijven die goed omgaan met de lage grondstof- en olieprijzen, maar ook van bedrijven die een voorspelbare vrije kasstroom hebben.

Wel verwacht de Rabobank dat de aandelenmarkten in 2016 volatiel blijven. Factoren die daarvoor zorgen zijn onder meer de aanhoudende onzekerheid over de vertraging van de Chinese economie, maar ook de nasleep van het schandaal bij de Volkswagen Groep en de gemengde economische signalen uit Amerika en de Eurozone.

Overnamekandidaten

Naast de favorietenlijst heeft de Rabobank ook een aantal Nederlandse bedrijven aangestipt als belangrijke overnamekandidaten. De meest waarschijnlijke overnamekandidaten voor de analisten zijn BinckBank, Brunel en Fugro.

De overnamekandidaten van Rabobank zijn geen nieuwkomers in het geruchtencircuit. Zo wordt BinckBank al enige tijd gelinkt aan ING, terwijl bodemonderzoeker Boskalis wordt begeerd. Tot slot is Brunel recent in de schijnwerpers komen te staan door de overname van USG People. De uitzender werd eind december overgenomen door de Japanse sectorgenoot Recruit en lijkt zo goed als rond.

analist.be Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.be

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.