Gigantische rendementen Duitse aandelen

Het zijn de afgelopen jaren bijna continu extreem goede jaren voor de Duitse aandelenmarkten geweest. Beleggers die het gemiddelde Duitse aandeel in 2007 kochten zien nu een koersstijging van ruim 128 procent. Dit nog exclusief de dividendrendementen die rond de 1,5 procent lagen. De koerswinst plus de dividenden maken de Duitse aandelen samen met de Scandinavische landen tot de beste Europese landen van het afgelopen decennium.

Rendementen Europa en VS 2007-2017

Duitseaandleen

De bovenstaande grafiek toont de totale rendementen exclusief de dividenden vanaf 2007 tot en met 2017. We zien dat natuurlijk ook de Dow Jones aandelen het extreem goed hebben gedaan. De rendementen van Belgie en Nederland zitten in de middenmoot. De Roemeense, Spaanse en Griekse aandelen staan sinds 2007 nog onder water.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.