Beleggers mijden aandelen farmaciesector

De laatste tijd koersen de aandelen van de farmaciesector behoorlijk lager. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector op ruim 6 procent verlies. De investeerders die in 2000 deze sector kochten hebben nu een reusachtige plus van bijna 1464 procent. Sinds 2012 noteert de sector bijna 216 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een mager dividendrendement op van 0,5 procent.

Rendementen farmaciesector

fundmantele data

De Amerikaanse farmaciebedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De gehele sector wordt nu op een vrij lage CAPE-ratio van 8 verhandeld. Bij de aandelen met de hogere CAPE-ratio's zien we o.a. Quidel Corp, Surmodics Inc en Repligen Corp. Vitamin Shoppe Inc, Teva Pharmaceuticals en GNC Holdings Inc zitten bij de laagste CAPE-ratio's.

De Europese farmaciesector kost bijna 23 maal haar CAPE-ratio en de Amerikanen kost 4. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden op winst.

Winnaars en verliezers farmaciesector

aandeel

De Europese aandelen in deze sector werden bijna 6 procent meer waard en de Amerikanen staan ruim 21 procent in de plus.

De Europese farmaciesector brengt nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,42 procent en die in de VS op 0,07 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.