UBS AM blijft positief over wereldwijde olievraag

De prijs van een vat Brentolie bereikte begin deze week zijn hoogste stand sinds 2014. Toenemende geopolitieke spanningen, de discipline van de OPEC-landen om zich aan het olieplafond te houden, en de kleiner dan verwachte productie in de VS zijn daar niet vreemd aan.

Volgens Erin Browne, Head of Asset Allocation Investment Solutions bij UBS AM, zal de mogelijke negatieve impact van de gestegen olieprijzen op de Amerikaanse consumptiegroei meevallen. Dat komt door het belang van de olieproductie voor de Amerikaanse economie en de belastingverlagingen die de koopkracht stimuleren.

De olieprijzen stuwen vooral de inflatie, maar niet zozeer de reële yields. UBS AM zegt daarom onderwogen te blijven in obligaties met een langere looptijd, maar tegelijk nog steeds positief te zijn over de wereldwijde olievraag en wereldwijde aandelen.

Volgens UBS AM kan het ook interessant zijn om in de portefeuille beleggingen op te nemen die gelinkt zijn aan grondstoffen, omdat deze laat in de economische cyclus diversificatievoordelen bieden.