ETF Securities: OPEC zorgt voor volatiliteit op de oliemarkt

De olieprijzen stegen bijna 6% intraday op vrijdag vorige week nadat het gebrek aan transparantie van de OPEC ervoor zorgde dat de markten zich afvroegen wat voor productieverhogingen zij dit jaar nog tegemoet kunnen zien. Hoewel de mededeling vaag is, is WisdomTree van mening dat de OPEC het groene licht heeft gegeven aan de leden die hun productie willen verhogen. Het afschaffen van de quota per land betekent dat elk lid vrij is om op te pompen wat ze wil - er wordt geen quota geschonden - alleen de groep zal dat doen. WisdomTree verwacht dat de olieproductie zal stijgen, waardoor de prijsstijgingen op vrijdag afgelopen week waarschijnlijk zullen verdwijnen. Het gebrek aan transparantie van de OPEC zal naar verwachting leiden tot een grote volatiliteit van de olieprijzen.

Zilver zag vorige week een uitstroom van 107 mio dollar, de grootste sinds september 2017. De uitstroom van vorige week keerde de USD 95 mio instroom van vorige maand. De speculatieve posities op de termijnmarkt herstellen zich de laatste tijd, na een dieptepunt te hebben bereikt. Zilver was begonnen met een inhaalslag op goud, waarbij de goud-zilverratio op 14 juni daalde tot 76, het laagste sinds november 2017. Maar toen de goudprijzen op 15 juni instortten, hervatte de correlatie van zilver met het gele metaal en daalden de zilverprijzen met 5,7% vorige week. Nu zilver harder daalt dan goud, is de uitstroom hervat.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.