Midcaps het duurste in de farmaciesector

We zien binnen de farmaciesector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 8 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Vertex Pharma Pharmaceuticals, Zoetis en Lonza AG. Relatief grote verliezen waren er voor Celgene , Allergan en Regeneron Pharmaceuticals.

Kerncijfers farmaciesector

fundamenteel onderzoek

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Megacaps farmaciesector laagste koers/winst-verhoudingen

fundamenteel onderzoek

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 19 het meeste. De smallcaps noteren op -6 maal de winst per aandeel. GlaxoSmithKline , Regeneron Pharmaceuticals en Johnson & Johnson zijn de aandelen in het megacapsegment met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Celgene , Allergan en Sanofi SA.

Megacaps farmaciesector hoogste dividendrendementen

fundamenteel onderzoek

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 0,7 procent gematigd te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Sanofi SA, AbbVie en Roche Holding AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.