Megacaps het duurste in de chemiesector

We zien binnen de chemiesector beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector op ruim 13 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Amyris, Marrone Bio Innovations en Victrex . Relatief grote verliezen waren er voor Amoeba SA, Plastiques du Val de Loire SA en LSB Industries.

Kerncijfers chemiesector

financiele analyse

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen chemiesector

financiele analyse

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een diffuus beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De microcaps noteren op -5 maal de winst per aandeel. National Grid , Consolidated Edison en Dominion Energy zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Venator Materials, Valhi en Plastiques du Val de Loire SA.

Hoogste dividendrendementen chemiesector

financiele analyse

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,8 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere CVR Partners LP, Westlake Chemical Partners LP en Compass Minerals International.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.