Microcaps het duurste in de huishoudelijke goederensector

De huishoudelijke goederensector liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds augustus vorig jaar koerst de sector ruim 29 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Gorenje dd, Toya SA en Victoria. Relatief grote verliezen waren er voor UP Global Sourcing Holdings, Walker Greenbank en Dogtas Kelebek Mobilya Sanayi ve Ticaret AS.

Kerncijfers huishoudelijke goederensector

beurskoers

De afgelopen tijd zien we vooral bij de smallcaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral midcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen huishoudelijke goederensector

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een uniform beeld te zien. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 19 het meeste. De midcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. Victoria, Churchill China en Portmeirion zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Dogtas Kelebek Mobilya Sanayi ve Ticaret AS, Lifetime Brands en Balta NV.

Hoogste dividendrendementen huishoudelijke goederensector

beurskoers

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,8 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Kid ASA, Tupperware Brands en Harvia Finland Oy.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.