Large caps aan kop in de industriële goederensector

Binnen de industriële goederensector zien we een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds augustus vorig jaar koerst de sector ruim 9 procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Axon Enterprise, Chart Industries en W W Grainger . Relatief grote verliezen waren er voor Colfax, Kion AG en AGCO.

Kerncijfers industriële goederensector

historische koersen

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. De microcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen industriële goederensector

historische koersen

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een divers beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 131 het meeste. De smallcaps noteren op 19 maal de winst per aandeel. Rolls-Royce Holdings, Melrose Industries en Weir zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Ichor Holdings, Paccar en Allison Transmission Holdings.

Hoogste dividendrendementen industriële goederensector

historische koersen

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,4 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere ABB , Paccar en Watsco.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.