Large caps aan kop in de internetsector

De internetsector liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 31 procent in de plus. Bij de outperformers zien we onder andere Match, Trade Desk en Netflix. Relatief grote verliezen waren er voor eve Sleep, Next Games en Stride Gaming.

Kerncijfers internetsector

fundamenteel onderzoek

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen internetsector

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een verspreid beeld. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 53 het meeste. De microcaps noteren op 30 maal de winst per aandeel. EU Supply, Angling Direct en Just Eat zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Global Gaming 555 AB, Italiaonline SpA en Alma Media.

Hoogste dividendrendementen internetsector

aandelenanalyse

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 0,2 procent beperkt te noemen. Global Gaming 555 AB, Delticom en Alma Media bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.