In de supermarktsector betalende smallcaps het meeste dividend

We zien binnen de supermarktsector gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 1 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Chefs' Warehouse, Dino Polska SA en Sprouts Farmers Market. Relatief grote verliezen waren er voor Magnit PAO, Distribuidora Internacional de Alimentacion SA en GNC Holdings.

Kerncijfers supermarktsector

koersgrafieken

De afgelopen tijd zien we vooral bij de midcaps behoorlijk positieve rendementen. De smallcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen supermarktsector

aandelenanalyse

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een uniform beeld. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 24 het meeste. De smallcaps noteren op 13 maal de winst per aandeel. Majestic Wine, WM Morrison Supermarkets en Tesco zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Distribuidora Internacional de Alimentacion SA, GNC Holdings en United Natural Foods.

Hoogste dividendrendementen supermarktsector

historische koersen

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2 procent hoog te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere Rallye SA, Casino Guichard Perrachon SA en Distribuidora Internacional de Alimentacion SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.