Megacaps aan kop in de chemiesector

De chemiesector liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds oktober vorig jaar koerst de sector ruim 7 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere aXichem AB (publ), TyraTech en Soda Sanayii AS. Relatief grote verliezen waren er voor Magnegas Applied Technology Solutions, Itaconix en Haydale Graphene Industries.

Kerncijfers chemiesector

fundamenteel onderzoek

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen chemiesector

historische koersen

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een divers beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De microcaps noteren op -6 maal de winst per aandeel. Zotefoams, Treatt en Croda International zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Valhi, Venator Materials en Advanced Emissions Solutions.

Hoogste dividendrendementen chemiesector

aandeel

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 2 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Cinkarna Celje dd, Ciech SA en Advanced Emissions Solutions.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.