Megacaps aan kop in de olie- en gassector

We zien binnen de olie- en gassector gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds november vorig jaar koerst de sector ruim 2 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere Serica Energy, Panoro Energy ASA en Maha Energy AB. Relatief grote verliezen waren er voor Chariot Oil and Gas, Sanchez Energy en Berkeley Group Energia.

Kerncijfers olie- en gassector

aandeel

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen olie- en gassector

financiele analyse

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 16 het meeste. De microcaps noteren op -3 maal de winst per aandeel. EnLink Midstream Partners LP, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere NIS ad Novi Sad, Chesapeake Energy en Emerge Energy Services LP.

Hoogste dividendrendementen olie- en gassector

fundamantele data

Het doorsnee dividendrendement is met circa 2,8 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere PermRock Royalty, Sprague Resources LP en USD Partners LP.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.