Megacaps aan kop in de metaalsector

Binnen de metaalsector zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds november vorig jaar koerst de sector ruim 2 procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere EVRAZ, Koza Altin Isletmeleri AS en Cleveland-Cliffs. Relatief grote verliezen waren er voor Firestone Diamonds, Nyrstar NV en Tubos Reunidos SA.

Kerncijfers metaalsector

aandelenanalyse

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen metaalsector

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een verspreid beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 399 het meeste. De microcaps noteren op 1 maal de winst per aandeel. Tharisa, Hochschild Mining en Randgold Resources zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere ArcelorMittal SA, Koza Anadolu Metal Madencilik Isletmeleri AS en Caledonia Miningoration.

Hoogste dividendrendementen metaalsector

fundamenteel onderzoek

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 1,4 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere SunCoke Energy Partners LP, Eregli Demir ve Celik Fabrikalari TAS en AK Alrosa PAO.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.