Midcaps aan kop in de chemiesector

Binnen de chemiesector zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds november vorig jaar koerst de sector ruim 11 procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere aXichem AB (publ), Mosaic Company en Soda Sanayii AS. Relatief grote verliezen waren er voor Magnegas Applied Technology Solutions, Haydale Graphene Industries en Venator Materials.

Kerncijfers chemiesector

fundamantele data

De midcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen chemiesector

aandelenanalyses

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 22 het meeste. De microcaps noteren op -4 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Venator Materials, Valhi en Elkem ASA.

Hoogste dividendrendementen chemiesector

financiele analyse

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,1 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Cinkarna Celje dd, Advanced Emissions Solutions en Ciech SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.