Voor microcaps het meeste betaald in de luchtvaartsector

We zien binnen de luchtvaartsector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds november vorig jaar staat de sector op ruim 19 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere United Continental Holdings, Turk Hava Yollari AO en Spirit Airlines. Relatief grote verliezen waren er voor Flybe, Gama Aviation en Finnair.

Kerncijfers luchtvaartsector

fundamantele data

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen luchtvaartsector

beurskoers

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een diffuus beeld. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 252 het meeste. De smallcaps noteren op 8 maal de winst per aandeel. Wizz Air Holdings, Air Partner en Easyjet zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Deutsche Lufthansa AG, Enter Air SA en Turk Hava Yollari AO.

Hoogste dividendrendementen luchtvaartsector

fundamenteel onderzoek

Het doorsnee dividendrendement is met circa 1,5 procent gematigd te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Aegean Airlines SA, Aeroflot-Rossiyskiye Avialinii PAO en Enter Air SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.