Large caps de besten in offshore diensten-/distributiesector

De offshore diensten-/distributiesector liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds november vorig jaar koerst de sector ruim 16 procent in de min. Bij de outperformers zien we onder andere Prosafe SE, Petroleum Geo Services ASA en Hunter ASA. Relatief grote verliezen waren er voor Velocys, Weatherford International en Bristow.

Kerncijfers offshore diensten-/distributiesector

historische koersen

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen offshore diensten-/distributiesector

historische koersen

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een gemixt beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 18 het meeste. De microcaps noteren op -3 maal de winst per aandeel. Tekmar, Enteq Upstream en Hunting zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere FTS International, Smart Sand en Mammoth Energy Services.

Hoogste dividendrendementen offshore diensten-/distributiesector

financiele analyse

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 1,6 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Cypress Energy Partners LP, Archrock en Schlumberger .

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.