Large caps aan de prijs in de entertainmentsector

De entertainmentsector liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds december vorig jaar koerst de sector ruim 15 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere myTaste AB (publ), World Wrestling Entertainment en Playway SA. Relatief grote verliezen waren er voor Pantaflix AG, Starbreeze AB en Next Games.

Kerncijfers entertainmentsector

historische koersen

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen entertainmentsector

fundamenteel onderzoek

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een uniform beeld. De large caps noteren met een koers/winst-verhouding van 21 het hoogste. De microcaps noteren op 15 maal de winst per aandeel. Reach, Manchester United en ANGI Homeservices zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Marketing, Townsquare Media en Impresa Sociedade Gestora de Participacoes Sociais SA.

Hoogste dividendrendementen entertainmentsector

fundamantele data

Het doorsnee dividendrendement is met circa 0.9 procent gematigd te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere New Media Investment, Telenet Holding NV en Atresmediaoracion de Medios de Comunicacion SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.