Megacaps aan de prijs in de olie- en gassector

Binnen de olie- en gassector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere Panoro Energy ASA, Energy Fuels en . Relatief grote verliezen waren er voor Alta Mesa Resources, Chariot Oil and Gas en .

Kerncijfers olie- en gassector

koersdata

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. De microcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen olie- en gassector

fundamenteel onderzoek

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een gemixt beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 15 het meeste. De microcaps noteren op -1 maal de winst per aandeel. QEP Resources, Enviva Partners LP en GasLog zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Chesapeake Energy, Denbury Resources en Spectra Energy.

Hoogste dividendrendementen olie- en gassector

fundamantele data

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2,7 procent hoog te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere Crossamerica Partners LP, Buckeye Partners LP en SemGroup.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.