Midcaps het duurste in de chemiesector

Binnen de chemiesector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere Soda Sanayii AS, Zotefoams en . Relatief grote verliezen waren er voor Amoeba SA, Venator Materials en .

Kerncijfers chemiesector

koersgrafieken

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen chemiesector

aandelenanalyse

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een divers beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De microcaps noteren op -3 maal de winst per aandeel. Zotefoams, Croda International en Treatt zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Venator Materials, Elkem ASA en Covestro AG.

Hoogste dividendrendementen chemiesector

fundamantele data

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 2,1 procent aantrekkelijk te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Cinkarna Celje dd, Ciech SA en Elkem ASA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.