Agoria ziet tekenen van herstel in technologiesector

Dit jaar zal de technologische industrie in België ruim 2 miljard euro investeren. Dat betekent een stijging met 1 procent tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit berekeningen van de technologiefederatie Agoria.

Hoewel de investeringen nog altijd onder het gemiddelde niveau van de voorbije twee decennia blijven, vertegenwoordigen de cijfers volgens Marc Lambotte, chief executive van Agoria, de eerste voorzichtige signalen van een herstel.

Er wordt wel op gewezen dat de bezettingsgraad van de productiecapaciteit nog altijd minder dan 80 procent bedraagt. Daardoor is er bij vele bedrijven nog geen nood aan extra investeringen. Pas wanneer de volledige capaciteit van de installaties wordt gebruikt, wordt immers gekeken naar eventuele bijkomende investeringen.

Volgens Agoria zullen de investeringen vooral gesitueerd zijn in de metaalbewerking, vliegtuigbouw en informatica. De sectororganisatie wijst daarbij echter op de noodzaak aan een aantrekkelijk fiscaal klimaat om investeringen aan te moedigen.

Bron: Express.be