Large caps aan kop in de transport & logistieksector

De transport & logistieksector liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds februari vorig jaar koerst de sector ruim 14 procent in de min. Bij de outperformers zien we onder andere Celebi Hava Servisi AS, Spirit Airlines en American Shipping Company ASA. Relatief grote verliezen waren er voor Navios Maritime Holdings, Gama Aviation en YRC Worldwide.

Kerncijfers transport & logistieksector

koersdata

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen transport & logistieksector

koersgrafieken

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 18 het meeste. De microcaps noteren op 11 maal de winst per aandeel. James Fisher and Sons, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Mesa Air, Turk Hava Yollari AO en Enter Air SA.

Hoogste dividendrendementen transport & logistieksector

aandelenanalyses

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,8 procent hoog te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere Tallink Grupp AS, Societe Marseillaise du Tunnel Prado Carenage SA en PostNL NV.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.