Microcaps het duurste in de supermarktsector

Binnen de supermarktsector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds februari vorig jaar koerst de sector ruim procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Etablissementen Franz Colruyt NV, BIM Birlesik Magazalar AS en . Relatief grote verliezen waren er voor Majestic Wine, Migros Ticaret AS en .

Kerncijfers supermarktsector

koersdata

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen supermarktsector

historische koersen

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een divers beeld. De microcaps noteren met een koers/winst-verhouding van 1245 het hoogste. De smallcaps noteren op 18 maal de winst per aandeel. Majestic Wine, Cake Box Holdings en WM Morrison Supermarkets zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Sonae SGPS SA SGPS SA, Magnit PAO en Rallye SA.

Hoogste dividendrendementen supermarktsector

fundamenteel onderzoek

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,7 procent aantrekkelijk te noemen. Rallye SA, Tallinna Kaubamaja Grupp AS en Casino Guichard Perrachon SA bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.