Microcaps aan kop in de bouwmaterialensector

Binnen de bouwmaterialensector zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds februari vorig jaar koerst de sector ruim 13 procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere Marshalls, Michelmersh Brick Holdings en Adana Cimento Sanayii TAS. Relatief grote verliezen waren er voor Low & Bonar, US Concrete en Summit Materials.

Kerncijfers bouwmaterialensector

fundamantele data

De afgelopen tijd zien we vooral bij de microcaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen bouwmaterialensector

fundamenteel onderzoek

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 643 het meeste. De smallcaps noteren op 11 maal de winst per aandeel. Breedon, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Cimsa Cimento Sanayi ve Ticaret AS, Adana Cimento Sanayii TAS en Akcansa Cimento Sanayi ve Ticaret AS.

Hoogste dividendrendementen bouwmaterialensector

fundamantele data

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,2 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Adana Cimento Sanayii TAS, Akcansa Cimento Sanayi ve Ticaret AS en Cimsa Cimento Sanayi ve Ticaret AS.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.